CLOUD SERVICES DOOR 365

Door de explosieve toename van data archivering – bedrijfsbestanden, e-mail, databases etc. – is de behoefte aan opslagcapaciteit de afgelopen jaren sterk toegenomen. Door de grote behoefte aan dataopslag is het aantal serversystemen vermeerderd welke de complexiteit binnen de IT infrastructuur vergroot. Met de opkomst van SAN (Storage Area Network) is het mogelijk geworden om opslagcapaciteit te consolideren. Storage consolidatie houdt in dat data centraal opgeslagen wordt op hoogwaardige beschikbare opslagsystemen. Door deze consolidatie neemt de complexiteit van de IT infrastructuur af en de eenvoud van beheer toe. Dit resulteert in een aanzienlijke reductie van de Totale Cost of Ownership.

EqualLogic services

In het verleden waren SAN’s voorzien van Fibre Channel. FC is echter een zeer complexe omgevingen, waarbij de initiële investeringen erg hoog zijn, tevens dient men te investeren in de kennis voor het beheer van een FC SAN.

EqualLogic beidt iSCSI SAN welke is voorzien van gestandaardiseerde netwerkaansluitingen en werkt op het IP protocol. Hierdoor is de SAN betaalbaar, makkelijk te beheren en schaalbaar binnen de bestaande netwerkomgevingen.

Het concept van storage consolidatie is vrij eenvoudig, de invoering van een EqualLogic Array is net zo eenvoudig. Consolidate IT kan samen met één van onze gekwalificeerde resellers een inventarisatie maken voor de juiste storage oplossing en de implementatie hiervan. Hierbij wordt gekeken naar de primaire processen en in welke maten deze afhankelijk zijn van de IT infrastructuur. Voornamelijk voor informatiecentra is dit cruciaal oa. dat van IVG een informatiecentrum van voedingssupplementen voor oa. Vitamine B, creatine en vele andere zaken.

Producten

Op het gebied van storage, hebben wij onze keuze bepaald. Wij specialiseren ons op volwaardige iSCSI SAN producten en aanvullende kostenbesparende producten.

Producten van de volgende leveranciers hebben wij in ons portfolio:

  • EqualLogic
  • emBoot
  • ATlabs

Via een keuze in de menubalk kunt u meer te weten komen over de producten van deze leveranciers.

Kwaliteitsmanagementsystemen

Bij Consolidate IT hebben we veel belang bij goede kwalitatieve managementsystemen om processen optimaal te laten renderen. We kiezen dan ook voor automatisering omdat we er van overtuigd zijn dat processen zo weinig mogelijk manueel moeten worden gedaan. Voor onze klanten hebben we gekozen voor ISO9001 omdat we het belangrijk vinden dat het vertrouwen  in ons groot blijft en doordat onze processen goed zijn vastgelegd was het vrij makkelijk om deze certificering te behalen. Je kunt alle managementsystemen terugzien in het register.