Waar moet je opletten bij het maken van een website voor je bedrijf?

Wanneer je ondernemer bent is het ten alle tijden belangrijk dat je jouw bedrijf goed op de kaart zet. Dit kan je op veel verschillende manieren doen en een van die manieren is het hebben van een website. Je kan dit volledig zelf doen, maar je kan er ook voor kiezen om dit door een professional te laten doen. Een goede website zal uiteindelijk tot meer klanten leiden en een slechte website zorgt voor het tegenovergestelde. In dit artikel leg ik je haarfijn uit waar je op moet letten bij het maken van jouw website!

Brainstormsessies

Het is heel belangrijk dat je van te voren goed bedenkt waarom je een website laat maken. Niet elke ondernemer heeft dezelfde doelstellingen of doelgroep en daarom moet je goed voor jezelf bepalen wat je wilt bereiken en kijk dan ook naar het plaatje als geheel. Een website helpt om de bedrijfsdoelstellingen te halen. Bepaal al deze zaken dus eerst voordat je aan een website begint!

Zelf doen?

Als je zelf handig bent met computers kun je het wagen om zelf een website te bouwen. Mocht je er niet uitkomen, kun je altijd nog hulp inschakelen van een specialist. Ook is het beschikbare budget afhankelijk voor deze keuze. Bepaal voor jezelf of je het waard vind om een website helemaal op te laten maken of dat je tevreden bent met een algemenere website. Op het moment dat je besluit de website zelf te gaan maken, zul je een aantal zaken moeten regelen. Het begint bij het vastleggen van een domeinnaam en vervolgens met het koppelen van een webhosting. Vervolgens kun je in het open content management systeem (CMS-systeem) aan de slag met je website. WordPress is een voorbeeld van een open source systeem, hierbij is de broncode openbaar en voor al het publiek toegankelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *